Számomra igazán különleges élmény volt mindkét tréning és az előadás is. Szilvi segítségével sokkal jobban meg tudtam érteni, hogy milyen nehéz ‘másnak’ lenni, ahogy azt is megtapasztaltam, hogy milyen hatalmas akaraterő és elszántság kell ahhoz, hogy valaki éljen – és ne csak túléljen – ilyen helyzetben. Szilvi mellett lenni nagyon pozitív élmény volt, igazán hiteles embernek ismertem meg, aki kiáll magáért, ugyanakkor kedves és empatikus mindenkivel. Mind a tréning, mind az előadás nagyon jól meg volt tervezve és a kivitelezés is hibátlan volt. Szilvi előadóképessége igazán kiemelkedő (és nem azért mondom ezt, mert látássérült). Ha bárki megkérdezi, hogy ő kompetens-e, habozás nélkül azt mondom, hogy igen.

Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget, számomra valóban egy életre szóló élmény volt.

Orsi

Kedves Szilvi!

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a tréningeden.

Igazán megérintő volt, mindamellett kitűnő tréner voltál – igazán szakmai volt az egész.

Sokat kaptam tőled, legfőképpen azt, hogy a tréninged óta nem érzem úgy, hogy képtelen lennék látássérültként folytatni az életem – eddig ugyanis így gondoltam.

Remélem, hogy nagyon sok emberhez eljutsz még, mind a cég  berkein belül, mind másutt.

Köszönjük szépen még egyszer a lehetőséget! Szívesen részt vennék további tréningeiden is.

Gratulálok!

Ui: 10 évig dolgoztam tanárként, így tudom, milyen a pódiumon állni – neked ez olyan remekül ment, mintha világéletedben ezzel foglalkoztál volna. Trénernek vagy teremtve. Lehet ezt tanulni, fejleszteni, de te igazán jó vagy!

Timi

Szilvit 2010 körül ismertem meg. Egy képzésben vettünk részt, ahol nyitottságával, életszeretetével, vidámságával gyorsan felkeltette az érdeklődésem, valahogy nagyon könnyen és rövid együtt töltött idő után összebarátkoztunk. A képzés során, majd magánemberként is rengeteget beszélgettünk a fogyatékos emberek életéről.

Későbbi tréneri munkámhoz kapcsolódóan úgy gondoltam, hogy a fogyatékosság megismeréséről, a fogyatékos személyek elfogadásának érdekében, nem lehet úgy érzékenyíteni, ha a résztvevők nem kerülnek közvetlen kapcsolatba valamilyen fogyatékos személlyel. Szilvi,  nem mint látássérült, „mutogatandó” személy vett részt, hanem az adott napon ő vezette a tréningeket. A siker leírhatatlan volt. Magával ragadó stílusa, intelligenciája, a saját fogyatékosságához való viszonya elkápráztatta a tréningek résztvevőit.

Az azóta eltelt időben még szorosabbá vált a kapcsolatunk, számos olyan szakmai kérdésben kérem a véleményét, amikor csak az érintett személy tud hiteles választ adni.

Erdős Judit

Szilvi nagyon jó előadó, képes lekötni a közönséget, a mondanivalója fel van építve, strukturált. A hétköznapi életből vett példák az előadáson és a tréningen is segítettek a résztvevőknek abban, hogy át tudja adni az üzenetét.  Képes a valóságot közvetíteni, nem szélsőséges, nem csomagolja sem csillogós papírba, de nem önti le szurokkal sem. Számomra emberként és munkáltatóként is kiemelkedően fontos volt, hogy végig tartotta az időt és a meglévő keretet használta ki maximálisan. Felkészült volt minden téren.

Köszönjük még egyszer, hogy itt voltál, remélem találkozunk még veled. 😀

Évi

Szilvi tréningjén és az előadásán is részt vettem – sajnos ez utóbbin csak félidőig tudtam jelen lenni.

Nagyon élveztem mindkettőt,  mert

  • egy jókedvű, okos, magabiztos, pozitiv látássérült tartotta
  • akiről sugárzott az önbizalom és az életigenlés.

Egyszerűen jó Szilvi közelében lenni, nyitott és kedves személyiség, aki őszintén beszél magáról, hitelesen tolmácsolja  látássérült életmódja miatti nehézségeit és tapasztalatait.

Nem könnyű az élete, mégsem éreztem egy pillanatig sem sajnálatot iránta, inkább csodálatot, hogy milyen erős és milyen okosan, fegyelmezetten kezeli a helyzetet.

Praktikus tanácsain is elgondolkodtam (pl először kérdezzem meg, hogy szükség van e a segitségemre, mielőtt rárontok valakire), és azon is, vajon én mit kezdenék magammal, ha ez történne velem.

Szilvi nagy erőt ad az egészségesen látó embereknek azzal, hogy példát mutat: meg lehet birkozni ilyen nagy nehézséggel. Igy is lehet teljes életet élni, családot alapitani és majd ha sikerült végre – minőségi, értelmiségi munkát végezve, a diplomák mögötti tudást felhasználva – dolgozni is. Nagyon tetszett, hogy ambiciózus, nem adja fel, nem a múlt rossz tapasztalatai bántják, hanem a jövőre fokuszál, mit szeretne, vannak céljai!

A tréninget nagyon élveztem, kiváló lehetőség arra, hogy kipróbáljuk, milyen a mindennapi élet egy igen kicsi része, ha nem látunk. Hogyan lehet megbizni a másik emberben, mit érezhet egy látássérült.

Remélem Szilvi több tréninget is fog tartani nálunk, nagyon drukkolok, hogy minél több ember megismerhesse őt! 😀

Ágota